Lige som de fleste andre lande, er Danmark gennemsyret af en seriøs bilkultur. Det er for alvor svært at finde en dansk familie, som ikke har en bil. Mange familier har faktisk også to biler. Det gør det nemmere, at begge forældre kan køre til og fra arbejde. Og så behøver det ikke at være afgørende, at den der har bilen også kan hente børnene den dag. For begge forældre her hver sin bil, så det kan bare være den, der har bedst tid, som køre forbi børnehaven eller skolen. Dertil kommer at rigtig mange unge får deres kørekort, så snart de bliver 18, og det bliver lovligt for dem at køre bil. Særligt mange steder ude på landet, hvor man måske ikke bor lige ved siden af skole eller arbejde, og hvor den offentlige transport heller ikke nødvendigvis er særligt praktisk, fordi der er få afgange, er det næsten livsnødvendigt at have en bil. Det får altså i høj grad hjulene til at køre rundt, at så mange danskere har adgang til en bil, og mulighed for at køre lovligt.

Med mange biler kommer også autoskrotning

Som med de fleste andre genstande, så bliver en bil også slidt ved brug og med tidens løb. Biler har det faktisk særligt hårdt, fordi de er nogle af de genstand vi bruger i flest timer om dagen. Der til kommer, at de skal køre i regnvejr, mudder, salt om vinteren, støv og alt muligt andet, som for alvor er slidsomt. Der er mange muligheder for hvordan en bil kan ende med at blive så slidt, at det bliver nødvendigt at køre den til autoskrotning. Enten kan det være at motoren går i stykker, fordi den har kørt et vist antal kilometer, og ikke kan holde til mere, fordi nogle komponenter er gået i stykker. Det kan også være at en af de andre vigtige komponenter i bilen, som eksempelvis gearkassen er gået i stykker. Langt de flest komponenter i en bil kan godt skiftes ud, hvis de er slidte eller ødelagte. Men hvis en bil er blevet en vis alder, holder det op med at kunne betale sig. Så er det altså bedre at bruge pengene til at komme i puljen mod at købe en ny bil. Og så skal den gamle bil jo til autoskrotning.

Autoskrotning er ofte win – win

Når din bil af den ene eller anden grund ikke længere kan bruges af dig, og du hellere ikke lige umiddelbart kan sælge den videre. Så skal du selvfølgelig af med den. Her er autoskrotning perfekt, da det kommer alle parter til gode. Mange steder kan du rent faktisk få nogle penge for din bil, også selvom den ikke længere er noget værd for dig, og du egentlig gerne bare vil af med den. At du kan få penge for den skyldes, at personen du sælger den til i en autoskrotning ofte kan bruge nogle af de komponenter i den gamle bil, som ikke er gået i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *